dijous, 24 d’abril del 2014

Setmana cultural al centre Joanot Martorell de Xeraco


Amb motiu de la  setmana cultural que es celebra entre els dies 14, 15 i 16 d’abril al centre Joanot Martorell, es realitzen nombroses activitats relacionades amb la llengua i la literatura. D’entre aquestes m’agradaria destacar les més importants i les que més interessen a l’alumnat, que no són altres que el padrí lector i la fira d’intercanvis de contes i llibres.
El padrí lector consisteix en que els/les alumnes de segon i tercer cicle es desplacen fins l’altre centre per apadrinar els/les alumnes d’infantil. Cada alumne de primària triarà a un d’infantil per a ser el seu padrí lector i li llegirà i explicarà el conte han triat per aquesta lectura i passarà amb companyia d’ell fins que s’entornen a l’altre centre. Aquesta activitat es realitza amb l’objectiu de fomentar la lectura i d’afavorir les relacions de convivència entre l’alumnat,  possibilitant l’aparició d’una sèrie de vincles que permeten l’establiment de relacions socio-afectives molt importants per a ells. Al mateix temps se’ls dona als alumnes de segon i tercer cicle responsabilitats com són el cuidar de xiquets i xiquetes de menys edat, fet al que responen molt positivament.
A la fira d’intercanvis de contes, cada xiquet i xiqueta ha de portar al centre un conte o llibre de la seua propietat i que ja haja llegit, per tal de poder canviar-lo per un altre que es quedarà per a ell. Tot aquell alumnat que no porte llibre o conte, podrà gaudir de la fira mirant i llegint els llibres o contes però no podrà emportar-se’n cap.
També tots els anys i ja en van 25 edicions, l’AMPA organitza el Concurs Literari Joanot Martorell i que compta amb la col·laboració de tot el professorat i la participació de tot l’alumnat del centre, tant d’infantil com de primària i que té com a principal objectiu potenciar l’expressió escrita i la creativitat.
Cada alumne redacta un conte que s’ha haver inventat dins del termini de temps establert i li’l entrega al seu tutor per a poder participar en el concurs. Després els tutors de cada classe elegeixen els millors de cada curs que passaran a formar part de la revista literària que es publica tots els anys amb motiu d’aquest concurs. També, els alumnes guanyadors, rebran un xicotet premi que se’ls entregarà per part de l’AMPA. Al mateix temps, els contes guanyadors competiran amb els guanyadors d’altres col·legis en el Premi Sambori de les Trobades d’Escoles en Valencià.

A continuació us deixe la portada de la revista del concurs literari del curs 2012-2013, el conte guanyador del concurs d’infantil i el conte guanyador del tercer curs, alumnes amb els quals he realitzat jo les pràctiques aquest any.


Portada revista:




Conte dels alumnes d'infantil de quatre anys:







Conte dels alumnes de tercer de primària:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada